Endüstriyel sektörler için en iyi ürün kodlama çözümleri

Önceki makalelerde tarımsal gıda ve farmasötik ürünler için UBS etiketleme, kodlama ve markalama çözümlerine değindik. Seriyi, kimya endüstrisinin genellikle zorlu olan çalışma ortamlarında ve aynı zamanda yapı-inşaat ve otomotiv sektörü gibi sektörlerde kullanılan veözel koşullar gerektiren materyallerin markalama önerilerimizle tamamlayacağız. Ayrıca kozmetik ve ev temizlik ürünleri için kodlama çözüm önerilerinde bulunacağız.

Otomotiv sektöründe markalama

 

Otomotiv sektöründe, işlenmiş metallerin kodlaması çok yaygındır. İkincil ambalaj için APLINK UV LED yazıcılarımız ve birincil ürünler için Termal Inkjet TJX Serisi iyi bir çözümdür. Özel materyallerden yapılmış, aşınmaya dayanıklı etiketlerin işlenmiş metallere uygulanması gerektiğinde, APL Serisi en zorlu talep ve ihtiyaçları dahi karşılamaktadır.

metal-coding-equipment

 

 pneumatic-labeling-machines

 

APL Serisi, lastik etiketleme için en iyi çözümdür. Satış noktasına kadar lastiğe yapışmasını sağlayan, uygun yapıştırıcılarla sentetik malzemelerinin kullanılmasına ek olarak UBS’in özel yazılımı olan UBS LabMan, her üreticinin çok sayıda referans oluşturduğu bir ürünün karmaşık lojistik yönetimini kolaylaştırır.

Yapı malzemelerinin markalanması


Seramikte olduğu gibi, yapı-inşaat sektöründe de benzer bir durum meydana gelir: çok fazla referans olması sebebiyle lojistik yönetimi karışıktır. Bu sebeple barkodlar çok önemlidir ve ürünün geçtiği tüm aşamalarda markalama mevcuttur. Koli kodlama için, UBS %100 mineral yağ içermeyen ve karton kolilerin geri dönüştürülmesine olanak sağlayan APLINK Serisi yüksek çözünürlüklü yazıcıların kullanılmasını önermektedir.

put-barcode-on-porous-ceramic-boxes
 plastic-cable-marking-system


Ekstrüde plastik üzerine en iyi kodlama yöntemi, düşük viskoziteli UV mürekkep ve UVLED kürleme sisteminin mükemmel bir kombinasyonu olan, aynı zamanda plastik üzerinde mükemmel baskı kalitesi ve anında polimerizasyon özelliği ile APLINK MRX UVLED Serisi ve TJX Serisi yüksek çözünürlüklü yazıcılar tarafından sağlanmaktadır.

 

 

UVLED kürleme sistemi lamine ahşap panel markalama için büyük bir gelişmedir. UBS, bu teknolojiyi karton koli kodlama ve etiketleme sistemi ile birleştirir.

coding-printers-laminated-wood
 direct-marking-laminated-plaster


Alçı, sağlam bir markalama yapılması gereken ve yapı malzemeleri sektöründe yaygın olarak kullanılan bir diğer malzemedir. APLINK Serisi yüksek çözünürlüklü yazıcılar, logo, görsel ve alçı üzerine kodlama yapmak için geliştirilmiştir. Optimum baskı kalitesi veya zorlu çevresel koşullarda çalışırken kafanın bozulmasını önlemek için APLINK MRX Serisi yazıcıların baskı kafasında bir koruma plakası bulunmaktadır.

Kimyasalları Kodlama ve Etiketleme

Kimya endüstrisinde, potansiyel olarak tehlikeli ürün içeren kapların etiketlenmesi maksimum hassasiyet gerektirir bu nedenle UBS, metal / plastik bidon ve varillere uygulanacak basit, sabit ve sağlam bir çözüm sunmaktadır. APL 3500 DRUMS, herhangi bir müdahale olmadan eğimli yüzeylere etiketi uygular. Operasyonun hareket halinde gerçekleştirilmesi gerektiğinde UBS, APL 3500 elektrikli köşe etiketleme sistemlerini sunar.

chemical-barrel-labeling-equipment
 batching-expiry-date-plastic-container
 

 

Plastik kapların markalanması için, yüksek enerji verimliliği, düşük sarf malzeme tüketimi ve bakım gerektirmeyen TJX UVLED yazıcılar, net bir baskı ve mürekkebin anında kürlenmesi sebebiyle lazere karşı çok rekabetçi bir alternatiftir. Çeşitli plastik kaplar için bir başka çözüm ise APL Serisi Etiketleme sistemleridir.

Kişisel ve ev bakım ürünleri üzerine barkod kodlama


Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri
 genellikle düz, dört kapaklı zarflar içinde bulunur. Bu formatta paketleme hızlıdır ve üretim hattının duraksama süresini azaltır. TJX Serisi yazıcılar, otomatik paketleme sistemleri ile yüksek kaliteli markalama elde etmek için en uygun ekipmandır.

four-seal-envelope-batching-machine

 

 

direct-printing-cellulosic-polymers-fibers

APLINK UVLED yazıcılar paketlenmeden önce pamuk gibi selüloz ve polimer fiber nesneler üzerine logo ve yüksek çözünürlüklü görsel kodlayabilir. Ek olarak, APLINK MRX Bicolor kimyasal maddelerin ve preparatların CLP Tüzüğüne bağlı olarak sınıflandırılması, etiketlenmesi ve paketlenmesi ile ilgili olarak REACH Tüzüğüne uygun olarak piktogramlar ve metinler basmak için tasarlanmıştır.

 


Aerosol ve metal kaplarda, TJX Serisi yazıcılar kapaklar üzerinde yüksek hızlarda temiz ve kalıcı markalama yapar.

printing-batch-date-barcode-aerosol-packaging
 detergent-pallet-labeling-equipment

 

Son olarak, tüm sektörlerde ürünlerin GS1 Uluslararası gereksinimlerini karşılayacak bir şekilde markalanması mecburidir. UBS’in geliştirdiği APL Serisi Yaz & Yapıştır sistemler, tedarik zincirinde doğru izlenebilirliği garanti eden son tanımlama adımıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özel bir kodlama ihtiyacınız var mı?

Bilgi isteyin

 

 

 

  • PAYLAŞ:

İLGİLİ

EKOETİKETLER NEDİR VE ÜRÜNLERİME NASIL DAHİL EDERİM?

UBS, sana ekolojik etiketleme nedir, mevcut ecoetiket türleri nelerdir ve bunları ürününe, ambalajına veya paketlemene nasıl uygularsın, bunları açıklıyor.

Ahşap palet markalama neden önemlidir?

UBS size bunu en kolay, en hızlı ve en ekonomik şekilde nasıl yapacağınızı açıklıyor.

Newsletter

UNITED BARCODE SYSTEMS, S.L. as the data controller will process your data for the purpose of replying to your query or request. You may access, rectify and erase your data, and also exercise other rights by consulting the additional detailed information on data protection in our Gizlilik politikası.